Нова иницијатива Удружења “Моје Ножичко”: Скупљају новац за обнову сеоског дома

Д. Ј.
Нова иницијатива Удружења “Моје Ножичко”: Скупљају новац за обнову сеоског дома

Србац - Мјесни дом у Ножичком код Српца до краја године могао би добити нови изглед уколико се успјешно оконча реализација пројекта који је код Фондације “Мозаик” кандидовало Удружење грађана “Моје Ножичко”.

Ријеч је о пројекту и кампањи под називом “Моје Ножичко - мој Дом” у склопу којег се прикупља новац за реконструкцију и доградњу просторија дома како би био функционалан за све мјештане, а нарочито за младе.

Предсједник удружења Велимир Микулић каже да су са овом иницијативом кренули у јануару, када су поднијели апликацију за пројекат Академија одрживости код Фондације “Мозаик” и од 39 пријављених организација прошли међу десет најбољих које су ушле у завршну кампању.

- Написали смо пројекат и план кампање и добили 1.370 КМ за спровођење активности. Представници нашег удружења су већ два пута боравили у Сарајеву и учествовали у тренинг модулима који ће нам помоћи да у наредном периоду покушамо прикупити потребна средства - рекао је Микулић. Он каже да је планирана изградња тоалета који не постоји у сали дома, као и да доградња помоћне просторије у коју ће смјестити клупе, столове и реквизите које ће користити фолклорни и карате клуб из села.

- У плану је и изградња наткривеног отвореног објекта који би могао служити као приручна кухиња, а у сврху разних манифестација - рекао је Микулић. Према његовим ријечима, потребно је у току кампање прикупити 7.800 КМ како би добили још толико новца колико су израчунали да им је неопходно. Микулић истиче да ће првих седам организација које прикупе циљани износ добити и средства од Фондације “Мозаик”.

- У склопу кампање 21. априла ће бити одржан концерт Ансамбла Здравка Ћосића из Бањалуке, дјечија приредба, фолклорни наступ и миниконцерт Бојана Микулића Микуле, а мјештанин Живко Добрњац Баћа куваће своју препознатљиву рибљу чорбу за госте и посјетиоце - истакао је Микулић.

Удружење грађана “Моје Ножичко” од свог оснивања до данас реализовало је низ активности, а недавно су очистили дивљу депонију коју су открили код извора Ђукин бунар у Ножичком одакле се велики број мјештана Српца снабдијева питком водом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана