Nekadašnji đaci banjalučke Elektrotehničke škole sačuvali vedrinu iz školskih dana

A. S.
Nekadašnji đaci banjalučke Elektrotehničke škole sačuvali vedrinu iz školskih dana

Banjaluka - Prva generacija elektrotehničara za telekomunikacione uređaje Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” iz Banjaluke u subotu je obilježila 40 godina mature.

Dvadesetak učenika generacije 1975 - 1979. okupilo se u dvorištu Elektrotehničke škole u kojoj su proveli predivne četiri godine. Iskreni osmijesi i radost zbog susreta sa drugovima iz školskih klupa isijavali su iz nekadašnjih učenika.

Posebno dirljiv je bio školski čas sa profesoricom Ljiljanom Bundalo, koja je istakla da IV-R2 razred pamti kao dobre učenike koji su izrasli u zrele i ispunjene osobe koje su zadržale vitalnost i vedar duh. Većina njih živi u Banjaluci, dok su ostali rasuti po svijetu, od Australije do Kanade. Nažalost, dvoje školskih kolega je preminulo nesrećnim slučajem, te je u njihov pomen održan minut ćutanja. Jedan od organizatora okupljanja Divna Jokanović kazala je da je nekada više od polovine razreda radilo u “Čajavcu” koji je, kao i mnoge druge fabrike, propao u poslijeratnoj tranziciji.

- Među nama ima i penzionera, ali je većina i dalje u radnom odnosu - istakla je Divna koja je zaposlena u “Elektrokrajini”.

Školski drugovi su druženje nastavili uz ručak, te se rastali uz dogovor da na novo okupljanje neće čekati deceniju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana