Некадашњи ђаци бањалучке Електротехничке школе сачували ведрину из школских дана

А. С.
Некадашњи ђаци бањалучке Електротехничке школе сачували ведрину из школских дана

Бањалука - Прва генерација електротехничара за телекомуникационе уређаје Електротехничке школе “Никола Тесла” из Бањалуке у суботу је обиљежила 40 година матуре.

Двадесетак ученика генерације 1975 - 1979. окупило се у дворишту Електротехничке школе у којој су провели предивне четири године. Искрени осмијеси и радост због сусрета са друговима из школских клупа исијавали су из некадашњих ученика.

Посебно дирљив је био школски час са професорицом Љиљаном Бундало, која је истакла да IV-R2 разред памти као добре ученике који су израсли у зреле и испуњене особе које су задржале виталност и ведар дух. Већина њих живи у Бањалуци, док су остали расути по свијету, од Аустралије до Канаде. Нажалост, двоје школских колега је преминуло несрећним случајем, те је у њихов помен одржан минут ћутања. Један од организатора окупљања Дивна Јокановић казала је да је некада више од половине разреда радило у “Чајавцу” који је, као и многе друге фабрике, пропао у послијератној транзицији.

- Међу нама има и пензионера, али је већина и даље у радном односу - истакла је Дивна која је запослена у “Електрокрајини”.

Школски другови су дружење наставили уз ручак, те се растали уз договор да на ново окупљање неће чекати деценију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана