Не блиједи сјећање на револуционара с Козаре

С. Та.
Не блиједи сјећање на револуционара с Козаре

Приједор - Доктор Младен Стојановић је био револуционар, борац за права људи и као такав оставио је трага на цјелокупном простору гдје живи српски народ. Он је као легенда Козаре надживио свој живот успоменама и радо га се сјећају сви становници ових простора.

Рекао је то јуче градоначелник Приједора Миленко Ђаковић на традиционалном историјском часу и полагању вијенаца поводом 123. годишњице рођења и 77. од годишњице погибије народног хероја доктора Младена Стојановића.

- Ово је традиционални скуп на којем се евоцирају успомене на лик и дјело једног од највећих синова Козаре - рекао је Ђаковић.

Предсједник градског одбора СУБНОР-а Вељко Родић рекао је да је Младен Стојановић био и остао јунак и народни херој који је припадао не само Приједору и Поткозарју већ и Подгрмечу па и много шире.

- Заслужио је Младен да се његово име изговара са посебним пијететом, поносом и пуном пажњом - казао је Родић. Мирко Совиљ, директор приједорске болнице која носи име по доктору Младену Стојановићу је обраћајући се присутнима на овом историјском часу истакао да је име Младена Стојановића, једно је од најважнијих у историји града Пиједора.

- И  докле год је Козаре  његово име ће се спомињати с поносом како то само синови Козаре знају и сјећају се једног од највећег међу њима - поручио је Совиљ. Сјећање  на овог легендарног јунака Козаре обиљежава се сваке године испред  бронзаног споменика који је подигнут 1952. године и који је дјело његовог брата, вајара Сретена Стојановића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана