Nastavak uređenja “Fočanske kuće”: Novi kafe-klub i plato u maju

R. Đ.
Nastavak uređenja “Fočanske kuće”: Novi kafe-klub i plato u maju

Foča - Uređenjem dvorišta i izgradnjom kafe-kluba u okviru novog kulturnog zdanja “Fočanske kuće” preduzeće “Izvor” nastavilo je sa ulaganjem u ovaj višefunkcionalni objekat, koji je odnedavno na usluzi umjetnicima, književnicima i mladim stvaraocima koji imaju prostor za izložbe i predstavljanje svojih ideja i rada.

Rukovodstvo preduzeća “Izvor” smatra da je značajno i vrijedno nastaviti ulaganje u jedan od arhitektonski najljepših objekata u Foči kako bi njegova namjena bila kompletna. Otvaranje novog kafe-kluba očekuje se za nekoliko mjeseci.

- Sve se radi u posebnom stilu koji ne odudara od arhitektonske cjeline, a posao bi trebalo da bude završen u maju. Unutrašnji dio objekta je već prilično završen, a spoljni radovi su u toku - rekao je direktor preduzeća “Izvor” Miomir Bojat.

U neposrednoj blizini “Fočanske kuće” nalazi se Sportski centar “Partizan”, ispred kojeg opština namjerava da uredi dvorište, a u kojem će uskoro svoje prostorije dobiti i KUD Foča, pa bi ova dva objekta, kako su zamislili u lokalnoj upravi, mogla postati mjesto za organizaciju raznih omladinskih aktivnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana