Направили баклаву од 800 кг за Гиниса

nezavisne.com
Направили баклаву од 800 кг за Гиниса

Тузла - Грађанима Тузле у петак је представљена баклава тешка осам тона која је подијељена грађанима, рударима и организацијама.

Овај традиционални бх. колач бит ће номинован као највећа баклава за Гинисов рекорд, а организатор је УГ "Змајево срце."

Баклаву је радило десет дана 15 кухара и посластичара, а кориштени су искључиво домаћи производи фирми које имају халал цертификат.

"Искористили смо највиши ниво хигијене од производа до паковања. Временски сулови су нас одредили на који начин ћемо то изложити и дистрибуирати. Уложено је доста труда и средстава. До данас смо успјели сачувати рецепт које су радиле наше нане, баке. Значи, рецепт који је традиционални босански", појаснио је Шериф Абдиј, менаџер ресторана "Серанда"  која је направила баклаву.

Баклава је тешка 800 кг и садржи 15. 200 комада баклаве и овај догађај је хуманитарног карактера.

"Циљ ове идеје је да се свим рударима из рудника Крека и Бановићи подијелимо балаве. Затим да то подијелимо основцима првачићима у школама на подручју ТК, али и у школама у Зеници, Великој Кладуши и Оџаку", рекао је Ведран Јахић, ПР 3. Гастро схоњ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана