Nakon više od dvije decenije učenici se školuju za frizera

Srna
Nakon više od dvije decenije učenici se školuju za frizera

Bijeljina - U Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Bijeljini, nakon dvije decenije, otvoren je smjer za frizera na kojem jedno odjeljenje učenika za sada uči samo teoriju, a uskoro bi trebalo da počnu i sa praktičnom nastavom.

Profesor praktične nastave Andrijana Mitrović kaže da je neophodno što prije obezbijediti učionicu za praktičnu nastavu kako bi 29 učenika imalo priliku da teoretska saznanja primijene u praksi.

“Učionica bi trebalo da bude spremna do kraja oktobra, ali nisam baš sigurna da će se u toj namjeri uspjeti”, rekla je Mitrovićeva Srni.

Ona je dodala da je planom i programom predviđeno da učenici od druge godine idu na praksu u frizerske salone u gradu.

Mitrovićeva, koja je i sama dugogodišnji frizer, kaže da ove radne snage nedostaje u gradu, te da je trenutno teško naći dobrog, školovanog i obučenog frizera.

“Ako od ove generacije polovina đaka izađe dobro obučena i spremna za rad, frizeri u Bijeljini biće spremi da ih zaposle”, rekla je Mitrovićeva.

Za zanimanje frizera u Bijeljini prijavili su se učenici koji su osnovnu školu završili sa veoma dobrim uspjehom, među kojima ima i odlikaša.

Odjeljenje frizera u bijeljinskoj srednjoj školi otvoreno je na inicijativu Privrednog savjeta Gradske uprave u Bijeljini, Zanatsko-preduzetničkog udruženja “Preduzetnik”, gradske Sekcije frizera i kozmetičara, te Aktiva direktora srednjih škola, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana