Најсавременија амбулантна кола у БиХ стигла у Котор Варош

Агенције
Најсавременија амбулантна кола у БиХ стигла у Котор Варош

Котор Варош - Дом здравља “Свети Пантелејмон” Котор Варош добио је најсавременије санитетско возило као поклон Фондације “Хајдар Алијев” из Азербејџана за добро реализован пројекат изградње нове зграде у кругу ове здравствене установе.

У новом блоку Дома здравља који је саграђен захваљујући донацији ове фондације вриједној више од милион КМ биће смјештени Хитна помоћ и амбуланте породичне медицине.

- Ово је велики поклон не само Дому здравља, него грађанима Котор Вароша од пријатеља из Азербејџана. Возило је тек сишло са производних трака из фабрике “Мерцедес” и коштаће са обавезама око 250.000 КМ. Возило има сву потребну опрему која је неопходна Хитној помоћи. Ријеч је о најсавременијем санитетском возилу у окружењу и прво је овакво увезено у БиХ - рекао је директор Дома здравља “Свети Пантелејмон” Котор Варош Владимир Бибић и додао да је овим у потпуности обновљен возни парк.

Донација Фондације “Хајдар Алијев” за изградњу и опремање нове зграде и набавку новог санитетског возила достигла је вриједност од око 1,5 милиона КМ. Нови објекат је у потпуности завршен и функционално опремљен у складу са највишим стандардима у здравству. Преостало је да буде свечано отворен и стављен у употребу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана