Најмлађи Дервенћани шарали јаја

Глас Српске
Најмлађи Дервенћани шарали јаја

Коло српских сестара “Царица Милица” из Дервенте трећу годину у низу на Велику суботу организовало је шарање и украшавање јаја за најмлађе становнике овог града.

Више од 100 малишана окупило се са својим родитељима у дворишту храма Успења Пресвете Богородице и жељно ишчекивало почетак радионице која пропагира хришћанску традицију и хуманост. Малишани уједно имају прилику да испоље креативност, што су и овај пут урадили као то само они знају, дјечије искрено.

- Већ трећи пут учествујем на радионици и научила сам разне технике шарања јаја. Користимо фломастере, бојице и наљепнице, а жеља ми је да од тета научим како да воском украсим јаје - рекла је учесница радионице Исидора Илић.

Осмијеси и креације преплавили су Трг Православља, што је дивна увертира за најрадоснији хришћански празник Васкрс. 

- Трудимо се да дочарамо дјеци симболику црвено офарбаних јаја, да им објаснимо шта је православље и колико је значајан дан Христовог васкрсења. Осим тога, настојимо да, у сарадњи са трговачким ланцима, локалном заједницом и свим људима добре воље Васкрс учинимо радоснијим и онима који баш нису у могућности да га прославе како треба. Наша помоћ није велика у материјалном смислу, али је лијепо када знате да никада нисте сами и да неко увијек мисли на вас - рекла је предсједница Кола српских сестара Ђурђа Пијетловић-Додиг.

Коло српских сестара у Дервенти обновило је рад прије три године, а сада броји 110 чланица

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана