Nagrada učeniku generacije u bijeljinskoj Gimnaziji Jani Janković

Srna
Nagrada učeniku generacije u bijeljinskoj Gimnaziji Jani Janković

Bijeljina - Fondacija porodice Stojanović u Bijeljini dodijelila je večeras povelju i nagradu od 3.000 KM Jani Janković, učeniku generacije u Gimnaziji “Filip Višnjić”.

Osnivač fondacije koja afirmiše obrazovanje je poznati srpski advokat Miodrag Stojanović, a nagradu je uručio njegov sin Bojan, takođe advokat, koji je najboljima poželio da se, po završetku školovanja, vrate u svoj grad i doprinesu razvoju Republike Srpske.


Direktor bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić” Vladimir Šavija rekao je na svečanosti u Galeriji Centra za kulturu “Semberija” da je u ovoj generaciji 214 maturanata, a nosioci “Vukovih diploma” su šest djevojaka i dva mladića.

Učenik generacije Jana Janković najavila je da će školovanje nastaviti na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i poručila mladim ljudima da je za uspjeh potreban trud, ali i da svaki rad bude nagrađen.

Vukovac u Gimnaziji i đak generacije u srednjoj Muzičkoj školi u Bijeljini Nataša Arežina rekla je novinarima da je ponosna što je u grupi najboljih učenika, a nastavak školovanja planira na studiju novinarstava u Novom Sadu.

“Trebalo je mnogo truda da se postignu ovakvi rezulati, ali ništa nije nemoguće i uz dovoljnu želju i rad svako može da postigne uspjeh”, poručila je Arežina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana