Начелници осам посавских општина договорили се о заједничким корацима

Срна
Начелници осам посавских општина договорили се о заједничким корацима

Шамац - Начелници посавских општина Шамац, Пелагићево, Доњи Жабар, Вукосавље, Домаљевац-Шамац, Оџак, Градачац и Орашје договорили су се јуче у Шамцу да формирају неформално тијело које ће на нивоу БиХ, РС и ФБиХ пратити јавне позиве међународних фондова и дефинисати пројекте за које могу заједнички аплицирати.

Начелник Шамца Ђорђе Милићевић рекао је да идеја постоји већ дуже вријеме јер постоје озбиљни проблеми које могу заједнички рјешавати те додао да би начелници одјељења за привреду из свих поменутих општина средином године требало да формирају неформално тијело.

- Дефинисали смо области у којима постоји могућност сарадње, а то су првенствено пољопривреда, депоније и одлагање отпада, као и низ других комуналних проблема са којима се суочавамо - навео је Милићевић.

Начелник општине Домљевац-Шамац Стјепан Пиљић оцијенио је да овим договором шаљу поруку јавности да на овим подручјима живе људи који желе да сарађују и стварају боље услове.

Шеф Канцеларије ОЕБС-а у Брчком Ђанпјер Гранчели навео је да боља сарадња може бити од велике помоћи властима и грађанима, с циљем побољшавања квалитета живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана