На концерту креативног курса гитаре у Бијељини наступила и Валентина Мец

Срна
На концерту креативног курса гитаре у Бијељини наступила и Валентина Мец

Бијељина - Завршни концерт друге године Креативног курса гитаре одржан је вечерас у бијељинском Центру за културу.

На концерту је наступило 13 ученика узраста од 10 до 16 година, који другу годину уче да свирају овај жичани инструмент, у оквиру Креативног курса гитаре у Бијељини. Специјални гост на концерту била је талентована ученица Средње музичке школе у Бијељини Валентина Мец, која је у пратњи младих гитариста и перкусионисте Младена Ковачевића пјевала популарне поп и рок хитове свјетске и екс-југословенске музичке сцене.

Професор гитаре Дарјан Јовановић, који води Креативни курс гитаре, каже да је друга година ове школе била знатно успјешнија и да су полазници напредовали у квалитету свирања и броју пјесама које изводе.

Осим часова на којима уче да свирају гитару, полазници овог курса посјетили су чувени Гитар арт фест у Београду, те фестивале у Смедереву и Крушевцу, гдје су и наступали.

Јовановић каже да у сљедећој години планирају проширење репертоара, броја полазника и квалитета, додајући да је изузетно важно да се и у Бијељини свирање гитаре, осим у редовном музичком школовању, може научити и на креативном курсу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана