На “Зворничкој регати” учествује око 200 пловила

Срна
На “Зворничкој регати” учествује око 200 пловила

Зворник - На “Зворничкој регати”, која је кренула данас низ Дрину од Малог Зворника до Шепка стазом дугачком 20 колометара, учествује око 200 пловила са више од 1.500 учесника.

“Зворничку регату” су организовали градови Зворник и Лозница и општина Мали Зворник, чији представници су међу учесницима ове манифестације.


Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић рекао је да се организацијом ове регате показује да Дрина није граница, него да спаја народе са једне и друге обале.

“Ово је и промоција туристичких потенцијала града Зворника, Малог Зворника и Лознице”, рекао је Ивановић и подсјетио да на регати учествује доста људи из околних општина.

Капетан “Зворничке регате” Горан Радаковић рекао је да су предузете све безбједносне мјере да учесници регате стигну потпуно сигурно Шепак, гдје је циљ регате.

Радаковић је додао да “Зворничка регата” представља својеврсно дружење и уживање на ријеци током вожње која траје четири до пет часова.

Он је додоа да је, након ручка на Жичиној плажи у Шепку, обезбијеђен повратак свих учесника и пловила до мјеста боравка.

“Зворничка регата” одржава се у оквиру манифестације “Зворничко љето”.

Манифестација “Зворничко љето” наставља се данас “Зворничким котлићем”, те у вечерњим часовима концертом Митра Мирића.

На мосту Краља Аалександра Првог Карађорђевића сутра ће бити одржана манифестација “Људи и мостови”, гдје ће се сусрести руководства Зворника и Малог Зворника.

У сриједу, 8. августа, биће обиљежена градска слава Света Петка Трнова по посебном програму. “Зворничко љето” биће завршено истог дана концертом Неде Украден.

Генерални покровитељи манифестације “Зворничко љето” су Кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика и Влада Републике Српске на челу са премијером Жељком Цвијановић, те град Зворник, а манифестацију је подржао и велики број спонзора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана