Млади у Котор Вароша с борби за боље сутра

С. Ђ.
Млади у Котор Вароша с борби за боље сутра

Котор Варош - У вријеме када Српску и БиХ напушта све више људи, група младих из Котор Вароша одлучила је да не буду само пуки посматрачи, већ да и нешто ураде у борби за бољи живот, па је тако настало Удружење младих “Херој”, које броји више од 50 чланова

Предсједник Удружења Ђорђе Бојић најавио је да ће 19. маја у Котор Варошу, са почетком у 18 часова бити одржана презентација удружења и премијера представе “Ничим изазвани”. 

- Удружили смо се јер сматрамо да је ово прави начин да барем покушамо да поправимо положај младих, али и осталих. Циљ Удружења је да скупи све младе који желе да заједно својим радом допринесу развоју културе, омладинског активизма, друштвено корисног аганжмана и слично. Наше идеје водиље су бољи живот и положај младих, те промовисање реалних вриједности, мира, толеранције и културе дијалога - каже Бојић и додаје да су рад почели пројектом “ре:Генерација” у склопу којег сарађују са Аматерским позориштем. Бојић наглашава да имају јасне планове.

- Организовали смо хуманитарну журку за помоћ Белми Хускић из Врбањаца и Николини Јеросимовић из Масловара. Аплицирали смо на разне јавне позиве, а спремамо и музички фестивал - казао је Бојић.

Осим младих, Удружењу свакодневно прилазе и припадници старијих генерација.

- Наша порука је да узмемо судбину у своје руке, јер није довољно да сједимо и причамо, него да сви заједно засучемо рукаве и радимо како би нам било боље - закључио је Бојић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана