Младену једина жеља одлазак на лијечење

С. Та.
Младену једина жеља одлазак на лијечење

Приједор - Приједорчанину Младену Пауковићу (28), који од рођења болује од булозне епидермолизе, хитно је потребна помоћ како би се изборио са болешћу која је у посљедњих пола године узнапредовала, проширивши му се на грло.

Булозна епидермолиза је ријетко обољење коже од којег болује само неколико људи у Републици Српској, а Младену је недавно због ширења обољења уграђена канила, што му отежава говор.

- Имам само једну жељу, а то је да људи помогну колико могу јер ми је приоритет да пронађем неки стални посао како ми не би требала хуманитарна помоћ, али прије свега да буде пронађена клиника у иностранству с обзиром на то да таква установа гдје бих могао да се лијечим не постоји код нас и у окружењу - каже Пауковић. Додаје да је пријатељима у иностранству послао своје налазе и акција проналажења клинике је у току.

- Надам се да ће пронаћи клинику јер је ријеч о веома агресивној болести која се свакодневно шири и напада све дијелове тијела - истиче Пауковић.

Младен је завршио Високу школу за менаџмент и информатику и говори енглески језик, а тренутно ради у једној интернет играоници. Додаје да би му одговарао неки административни посао, са мање кретања.

Људи који болују од булозне епидермолизе имају јако осјетљиву кожу и сваки њихов контакт са другим особама, чак и руковање, представља проблем јер кожа пуца, отварају се нове ране, настају пликови, грче се мишићи. Све је праћено несносним болом, а лијекови без којих болесник  не може су скупи. Пауковић каже да креме које користи коштају и по 100 КМ, а породица и он не могу довољно да зараде да би обезбиједио адекватно лијечење. Због тога су већ покренути хуманитарни концерти и вечери у неколико приједорских локала у којима ће пјевати локални естрадни умјетници и у којима ће бити сакупљан новац за помоћ Пауковићу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана