Млада пјесникиња из Дервенте убире награде гдје год се појави

А. Ј. Р.
Млада пјесникиња из Дервенте убире награде гдје год се појави

Дервента - Млада Дервенћанка Евита Бојковац, из чијег пера су рођене двије збирке поезије, убире признања гдје год се појави, а њене пјесме о вилама и бајкама буде машту како дјеце тако и одраслих читалаца.

Њен раскошни таленат недавно су препознали у Инђији, гдје је у склопу манифестације “Пјевај равницо” одликована специјалном повељом за изузетан допринос развоју лијепо писане ријечи међу младим нараштајима.

Евита се окитила и плакетом “Сима Цуцић”, која јој додијељена у Новом Милошеву код Новог Бечеја у мају ове године, током књижевне манифестације посвећене лику и дјелу Симе Цуцића, родоначелника књижевне критике дјечије литературе.

- Веома сам поносна на сва признања и награде које имам, а посебно ми је драга плакета “Сима Цуцић”, коју сам добила за књигу “Ружичасто сунце и плави мјесец” - рекла је ова ученица седмог разреда Основне школе “19. април” у Дервенти, којој је наставничко вијеће ове образовне установе уручило и захвалницу за постигнуте бројне успјехе у области литерарног и ликовног стваралаштва.

Истиче да се љубав према поезији, прози и писању родила прије неколико година, те да полако припрема материјал за своју трећу књигу.

- Имам већ доста написаних пјесмица и прича јер уживам у томе. У свему око себе видим смисао који могу пренијети на папир, па тако инспирацију проналазим у природи, сновима, машти, вилама из бајки - додала је Евита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана