Миодраг Савић побједник Меморијалног шаховског турнира

Срна
Миодраг Савић побједник Меморијалног шаховског турнира

Зворник - Велемајстор Миодраг Савић из Зворника данас је у овом граду освојио прво мјесто на Меморијалном шаховском турниру “Боро Вукајловић”, на којем су учествовала 33 играча из Бијељине, Лознице, Малог Зворника, Шапца, Лознице, Братунца, Брчког и других мјеста. Савић је, осим новчане награде, добио пехар, дар породице Боре Вукајловића.

Друго мјесто припало је велемајстру Далибору Стојановићу из Бијељине, а треће, четврто и пето мјесто освојили су фиде мајстори Добрисав Стојановић из Братунца, Миодраг Љубинковић из Лознице и Драшко Бегуш из Шапца.

Турнира организује Шаховски клуб “Дрина” Зворник као знак сјећања на најбољег шахисту и предсједника Клуба Бору Вукајловића, који је погинуо 7. августа 1992. године као припадник Војске Републике Српске.

Турнир је одигран у оквиру манифестације “Зворничко љето 2018”, коју ће вечерас у 21.00 час званично отворити градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Генерални покровитељи манифестације су кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика и Влада Републике Српске, на челу са премијером Жељком Цвијановић, те град Зворник.

“Зворничко љето”, које ће трајати до 8. августа, подржао је и велики број спонзора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана