Матурско вече у Рогатици: Генерација одликаша положила испит зрелости

С. М.
Матурско вече у Рогатици: Генерација одликаша положила испит зрелости

Рогатица - Ученици 55. генерације Средњошколског центра “27. јануар” у Рогатици, њих 73, матурском вечери су у суботу, у мотелу “Парк” положили испит зрелости. У свијет одраслих закорачило је 34 ђака гимназије општег смјера, 20 економских и 19 пословно-правних техничара.

Међу њима је 15 ученика који су разред окончали с одличним и 21 са врло добрим успјехом. Ту су и “вуковци” Владимир Ристић, Тијана Раздољац и Тамара Џатић, који су све разреде средње школе окончали с одличним успјехом и примјерним владањем.

- Вјечно ћемо памтити све што је лијепо пратило наше средњошколско образовање, а највише другарство. Управо пријатељи ће нам највише недостајати. Међутим, то је живот и свако од нас данас ће закорачити својим путем. Можда се ти путеви и укрсте са неким од другара из средње школе - поручили су матуранти.

Растанак са средњом школом матуранти су свечано обиљежили. Почело је дефилеом у аутомобилима кроз град и шпалир у којем су биле све генерације  Рогатичана.  Родбина, пријатељи и бројни суграђани дошли су да виде младост и љепоту  свога мјеста. И имали су шта и да виде.

Поворка, која је пошла испред фискултурне сале и Народне библиотеке “Војислав Лубарда”, коју су уз пратњу трубача предводили матуранти Владимир Ристић и Милица Ујић,  била је својеврсна ревија фризура, раскошних хаљина и тоалета, као и одијела, кравата и лептир-машни.

Топло поздрављани од присутних дуж улице Српске слоге матуранти су дошли до мотела, гдје су се фотографисали за успомену.

На овој свечаности, чији је покровитељ био начелник општине Милорад Јагодић, за ученика генерације проглашен је гимназијалац Владимир Ристић.

Матурско славље уз игру и пјесму трајало је до касно у ноћ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана