Мајстору лажи овације мајмуна на сафарију

Снежана Тасић
Мајстору лажи овације мајмуна на сафарију

Приједор - Одемо брат и ја у афричку џунглу у лов. Кад тамо одмах чујем да нешто цвили. Погледам горе, кад једна велика змија, боа, омотала се око мајмуна и дави га. Погодим ја змију, кад сто мајмуна искочи и поче да скандира: “Мирко, Мирко”.

Овом причом је Мирко Поповић из Омарске побиједио на традиционалној, 28. ловачкој “Лажијади”.

А жири манифестације у којој се такмичари надмећу у измишљању ловачких прича није имао нимало лак задатак, јер су поред Поповића своје невјероватне “доживљаје” испричали: Драган Јокић, Ђорђе Крндија, Дарко Паспаљ, Бојан Денда, Саво Јањић, Горан Максимовић, Душан Алексић и Миладин Рендић.

Побједник, који ради као ветеринарски техничар, и сам не зна колико је пута побиједио на овом такмичењу. Поповић није ловац, али воли животиње и велики је љубитељ дружења. Каже да не постоји никаква тајна успјешности његових прича.

- Није увијек најважнија прича, важан је и начин на који она буде испричана - рекао је Поповић након што је примио побједнички пехар.

Његова прича о сафарију код брата у Африци била је најупечатљивија.

- Стварно је све истина и да имам брата тамо и да сам ишао код њега, једино што ја нисам ловац и увијек понављам да ово нису лажи него шаљиве приче, које су ту да увеселе нас и све госте - рекао је Поповић.

Ова јединствена ловачка манифестација, коју традиционално организује Ловачко удружење “Срндаћ” из Омарске, привукла је и ове године велики број љубитеља лова из Републике Српске, Србије и Словеније. Централни догађај вечери, као и сваке године, било је такмичење у причању ловачке приче.

Потпредсједник Ловачког савеза Републике Српске Предраг Љубичић изјавио је новинарима да је ово један од познатијих скупова у Републици.

- Ово је већ скоро три деценије јединствена прилика да се окупимо у овако великом броју, дружимо, провеселимо, насмијемо и дочекамо колеге ловце из других крајева - рекао је Љубичић.

Квалитетне приче

Четворочлани жири је имао пуне руке посла, будући да је свих девет прича било квалитетно.

- Није било лако одабрати побједника, али послије дуже и жестоке расправе, надгласавања и прегласавања одлучили смо да побједник буде Мирко Поповић - рекао је предсједник жирија Мирослав Живадиновић.

Посебно пажњу изазвао је наступ једанаестогодишњег Ђорђа Крндије, који је за своју “лаж” добио буран аплауз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана