Љубав према биљкама донијела награде Фочацима

Р. Ђ.
Љубав према биљкама донијела награде Фочацима

Фоча - Двориште Слађане Чечар, која живи у насељу Драгочава, и ове године проглашено је за најуређеније у Фочи, док је двориште ОШ “Свети Сава” однијело прву награду за најуређеније у категорији привредних субјеката и јавних установа.

За најљепши простор стамбене зграде признање је поново у рукама станара зграде у Светосавској улици, а Драгана Вуковић, по оцјени комисије, има најљепши балкон на подручју општине.

Лијеска, смоква, киви, хибискус и бројне друге врсте дрвећа, воћа и биљака некарактеристичних за ово поднебље нашле су се у беспријекорно уређеном дворишту домаћинства Чечар. Све је то праћено украсним биљем, ружама, сезонским цвијећем и дрвеним украсима који стварају предиван амбијент.

- Снаха Слађана уз моју и помоћ мог сина уређује, осмишља, бира украсе. Сваки дан се ради помало и нешто се и оствари, а из дана у дан нешто додајемо - каже Миладин Чечар.

Препознат је и свакодневан труд ђака и наставника из ОШ “Свети Сава” којима не мањка креативности и иновација у уређивању школског дворишта.

За сопствену ангажованост, маштовитост и креативност највреднији Фочаци и ове године новчано су награђени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана