Љекари из Загреба нада за оздрављење Огњена Драгојевића

А. Ј. Р.
Љекари из Загреба нада за оздрављење Огњена Драгојевића

Лакташи - Родитељи Огњена Драгојевића (24) из Лакташа, који се већ 11 година налази у стању будне коме, добили су наду у синово оздрављење захваљујући љекарима из Загреба који су уз помоћ роботике младићу успјели створити мишићну масу што је први корак ка буђењу његове свијести.

Огњен је на лијечењу у Загребу провео три мјесеца, а терапија је, како каже, његов отац Љубинко Драгојевић већ дала прве резултате. Новац за терапије одобрио је Фонд здравственог осигурања РС, а власник клинике у Загребу  Огњену је поклонио још једну додатну терапију.

- Огњен је од 1. априла до 1. јула свакодневно био на терапијама гдје су му љекари уз помоћ робота стимулисали покрете. Иако је његова свијест и даље на истом нивоу, он сада има диван поглед и добио је значајну мишићну масу што је основ за даљи напредак. С обзором на то да је веома  мршав ништа се није могло радити док се мишићна маса није покренула - рекао је Драгојевић. Највећа препрека у терапији била је епилепсија коју је Огњен добио након саобраћајке. Од љекара у Загребу добио је нову терапију за епилепсију, каже његов отац и истиче да стање знатно напредује.

Додао је да за два мјесеца поново путују у Загреб на контролу, а на нову терапију са роботиком требало би у априлу 2019.

Сви који желе да помогну да се овај младић пробуди из стања у којем се налази и стане на ноге могу уплатити новац на жиро рачун у НЛБ Развојној банци, број: 5620998111233032 на име Љубинко Драгојевић, број телефона 065/376-468.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана