Лађе ће од априла пловити Требишњицом

Р. Ми.
Лађе ће од априла пловити Требишњицом

Требиње - Први туристи провозаће се у априлу лађама на Требишњици, најавио је то јуче координатор пројекта “Живот на граници БиХ и Црне Горе” Миљан Вуковић, на округлом столу на којем је разговарано о процјени стања културно-историјског насљеђа на граници двије државе.

Чамци, по узору на старе требињске лађе, већ су направљени, а осим Требишњицом на прољеће ће пловити Зетом у Црној Гори.

- Један од циљева скупа је и припрема смјерница о начину заштите културне баштине у прекограничном подручју. То ће бити нека врста обавезе и за институције и партнере у пројекту, а ријеч је о томе на који начин се треба односити према културно-историјском благу које је обухваћено пројектом, поготово приликом његовог туристичког обиласка - истакао је Вуковић.

Укупна вриједност пројекта “Живот на граници БиХ и Црне Горе” је 330.000 евра, финансира га Европска комисија у износу од 85 одсто, а 15 одсто суфинансирају Културни центар и град Требиње и Центар за културну Плужине.

Жарко Вицо из Туристичке организације Требиња сматра да ће пројекат помоћи даљем развоју туризма у граду који има највише националних споменика на овом подручју.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана