Креће трка за градњу болнице

Д. С.
Креће трка за градњу болнице

Бањалука - Тендер за изградњу нове модерне Болнице “Свети апостол Лука” у Добоју, друге по величини у Српској, требало би да буде расписан данас, а радови би требало да почну најкасније у првој половини септембра.

Поручено је то јуче са конференције за новинаре на којој је представљен идејни пројекат за изградњу, опремање и уређење простора око нове добојске болнице.

Према ријечима министра здравља и социјалне заштите РС Драгана Богданића, међународни тендер трајаће 45 дана.

- Нова болница, за коју ће из буџета РС бити обезбијеђено око 80 милиона КМ, располагаће медицинским специјалистичким службама, као свака модерна болница. Планирано је да нови објекат болнице на површини од 28.000 метара квадратних буде изграђен за три године - казао је Богданић и додао да ће Министарство здравља у свом буџету у наредних десетак година планирати средства која ће бити плаћана за нову болницу у Добоју.

Богданић је истакао да је локална заједница изразила спремност да болницу ослободи плаћања обавеза за потребне дозволе.

Директор добојске Болнице “Свети апостол Лука” Милорад Живковић истакао је да је стара болница у Добоју изграђена 1952. године те да је било великих проблема у одржавању.

- Нову болницу не добија само добојска регија, већ и шире јер у овој здравственој установи психијатријски пацијенти не долазе само из Добоја, већ и из Брчког, Бијељине и Зворника јер они немају такве установе - казао је Живковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана