Краве у снијегу, залихе хране се топе

М. Л.
Краве у снијегу, залихе хране се топе

Мркоњић Град - Око 120 грла сточара Мирослава Иветића из села Герзово код Мркоњић Града већ скоро 15 дана ноћива под ведрим небом након што се кров штале урушио под притиском снијега.

Четворочлана породица Иветић, родом из Језера, годинама живи од пољопривреде и сточарства, а све што су муком стварали за неколико минута нестало је 22. јануара, када се под притиском снијега кров на штали срушио, при чему је страдало 15 грла. Иветић је у петак потврдио за “Глас Српске” да стока и даље борави напољу.

- Краве су на снијегу и дан и ноћ. Нигдје у близини нема толико велике штале у коју бих могао смјестити стоку. Не преостаје ми ништа него да чекам и уздам се у надлежне да ће наћи начин да ми помогну да збринем стоку. Краве почињу да се теле, видјећемо како ће бити - рекао је Иветић.

Залихе хране за стоку су при крају, а сијено купује од мјештана.

Начелница Мркоњић Града, на чијој територији се налази село Герзово, Дивна Аничић истиче да је општина учинила колико је могла да помогне овом сточару.

- Неки мјештани су успјели да у своје штале смјесте по неколико угрожених грла. Колико знам, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС рјешава ситуацију са земљиштем - рекла је Аничићева.

У ресорном министарству кратко су истакли да је рјешавање проблема у току.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана