Котор Варош: Расписан конкурс за стипендије

Срна
Котор Варош: Расписан конкурс за стипендије

Котор Варош - Општина Котор Варош расписала је конкурс за стипендије ученика и студената за које је из општинског буџета ове године издвојено 70.000 КМ.

Пријаве се могу поднијети до 27. фебруара, а ранг-листу ће утврдити комисија, на основу критеријума у одлуци о стипендирању студената са подручја општине Котор Варош у 2019. години.

Мјесечни износ стипендије од 100 КМ за студенте првог циклуса који имају просјек оцјена мањи од осам, као и за све студенте са приватних високошколских установа биће исплаћен за шест мјесеци, а за завршне године студија за пет мјесеци.

Стипендије у истом износу за студенте јавних високошколских установа друге или виших година са просјеком оцјена од осам до девет биће исплаћен за седам мјесеци, а за за студенте јавних високошколских установа друге или виших година студија са просјеком оцјена девет и већим биће исплаћен за осам мјесеци.

Стипендије за студенте прве године, ученике добитнике Вукове дипломе и ученике генерације, исплаћиваће се за седам мјесеци у износу од 100 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана