Jubilarnom predstavom srpčani osvojili publiku u Šidu

D. J.
Jubilarnom predstavom srpčani osvojili publiku u Šidu

Srbac - Amaterska pozorišna trupa “Milenijum” iz Srpca predstavila se svojom novom jubilarnom predstavom “On air” na pozorišnom festivalu “Svratište u pozorište” u Šidu i ostvarila zapažen nastup.

Festival je okupio veliki broj pozorišta iz čitavog regiona, koja su razmijenila iskustva i dogovorila buduću saradnju.

Koordinator predstave Sanela Vidović kaže da je ovo njihova deseta predstava, koja kritički govori o vremenu i društvu u kojem danas živimo, što je prikazano kroz različite televizijske formate, odnosno kroz sukobe dobrih i loših ljudskih figura koje izazivaju incidente i na taj način podižu gledanost, a samim tim se povećava i profit.

- Predstavu je režirala glumica Narodnog pozorišta RS Slađana Zrnić, koja sa nama sarađuje već dugi niz godina. Ona je napisala i tekst za ovu predstavu, zajedno sa glumcem Velimirom Blanićem i veoma smo zadovoljni kako je sve to ispalo, kao i samom činjenicom da su glumci zapravo učenici osnovnih i srednjih škola - rekla je Vidovićeva.

Ona je istakla da je festival u Šidu bio posvećen najvećem motivu stvaralaštva - čovjeku, jer se pošlo od toga da je čovjek u središtu dramske ideje.

- Festival nije bio takmičarskog tipa, a naglasak je bio na tome da se publici predstavi što veći broj pozorišnih trupa sa predstavama različitih žanrova - rekla je Vidovićeva. Premijera predstave “On air” održana je 31. avgusta u Srpcu.

         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana