Језеро: Бањалучки хуманисти поново на дјелу

ELTA TV
Језеро: Бањалучки хуманисти поново на дјелу

Језеро - Прије само неколико дана, центар Језера био је под водом. Плива и Јошавка излиле су се из својих корита поплавивши куће, уништивши све оно што је годинама стварано. Међу поплављеним била је и вишечлана породица Вујић.

"Све оно што сам имала, све ми је уништено. Мајка сам петоро дјеце. Социјални сам случај. Приватно радим на дневницу да могу да им нешто приуштим"  Рекла је то тада репортерској екипи  Елта телевизије,  Зорана Вујић, мајка петеро дјеце, која живи у алтернативном смјештају.

Чини се да нас несреће, невоље и мука људска још увијек ујединити могу. Проради тада она хумана Бањалука, која се на причу о породици Вујић дигла на ноге.  Поново смо успјели, каже нам то Душко Тадић, бањалучки спортиста и хуманиста након што је први пакет прикупљене помоћи протеклог викенда довезао у двориште породице Вујић  у Језеру. 

„Мени је драго што ме екипа Елта телевизије позвала да се укључим, да помогнем, да заједно покушамо прикупити што више потрепштина за ову породицу у стању потребе. Искрено, драго ми је што су се бројни бањалучани укључили у ову акцију. Само за три-четири дана ми смо прикупили нешто ствари које су биле потребне овој породици, а морам да похвалим и компанију Проинтер која је купила нову веш машину. Људи су поклонили и фрижидер, кревет, тв, одјећу...Наставићемо прикупљати оно што је најпотребније." каже Душко Тадић истичући да су се бањалучани покренули преко друштвених мрежа нудећи оно што је најпотребније вишечланој породици Вујић из Језера.

Зорана збуњена! Видно у шоку, није могла вјеровати да су се добри људи јавили, да су вољни помоћи. Захвална каже до неба свима. Ово је за њу - нови почетак. 

"Хвала свим Бнајалучанима, хвала свим добрим људима који су помогли. Добили смо веш машину, фрижидер, тв, кревет, одјећу. Дјеца су још код моје мајке док не средимо овај процтор овдје за живот" дрхтавим гласом говори Зорана Вујић

У општини Језеру подсјећају да је Зорана у алтернативном смјештају, те да покушавају на све могуће начине ријешити њен проблем. "Овдје је поплава начинила велику штету. Кад се Јошавка излила, Зорана је била прва на удару. Захвални смо Бањалучанима, јер је свака помоћ породици Вујић итекако добродошла."  каже Милена Кутањац, виши стручни сарадник за послове дјечје и социјалне заштите у општини Језеро.

 И овдје није крај. Људи добре воље се и даље јављају, зову, распитују се и путем друштвених мрежа, занима их како могу помоћи мајци са петеро дјеце.  А њима је опет, свака помоћ добродошла. Потребни су електрични шпорет, још неколико кревета, теписи. Акција помоћи породици Вујић се наставља…

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана