Јапанци помогли замјену столарије у основној школи у Рогатици

С. М.
Јапанци помогли замјену столарије у основној школи у Рогатици

Рогатица - Реконструкција дијела зграде рогатичке Основне школе “Свети Сава”, у којој се образује око 850 ученика, је завршена, а замијењена је спољна и дио унутрашње столарије, чиме су знатно побољшани услови рада.

Ријеч је о објекту изграђеном 1975. и од тада до пред крај прошле године у њему није било значајнијих улагања. За овај пројекат 150.000 КМ обезбиједила је влада Јапана, а износ од 23.000 КМ Влада РС.

Министарка просвјете и културе РС Наталија Тривић рекла је да је Влада РС у партнерству са Амбасадом Јапана омогућила да ова, као и доста других школа у Републици, добије боље услове за рад и школовање дјеце.

- Недавно је усвојен пројекат реконструкције школа у РС уз инвестицију од 1,8 милиона марака, а са грантом предсједнице РС и Владе Србије у обнову школа у овој години биће уложено девет милиона КМ с циљем да сва дјеца имају једнаке услове за раст, развој и стицање знања - рекла је Тривићева.

Културно-забавном програму у школи јуче је присуствовао и амбасадор Јапана у БиХ Хидајути Сакамато, а директорица те установе Снежана Пјевчевић истакла је потребу за реконструкцијом мокрих чворова и крова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана