Јабуке попуниле штандове на “Данима шљиве”

С. Та.
Јабуке попуниле штандове на “Данима шљиве”

Приједор - Јабуке, крушке и друго воће попунили су штандове на привредно-туристичкој манифестацији “Дани шљиве” у Приједору, јер је град који је недавно погодио Поткозарје потукао шљивике.

Предсједник приједорског Удружења воћара Младен Марјановић истакао је да ће двадесетак воћара на малом градском тргу идућих дана изложити своје производе.

- Род шљиве је био добар све до јулског града који је готово уништио плодове и зато смо сајам проширили излагачима другог воћа - рекао је Марјановић. Он је додао да је за воћаре веома важан пласман, а поред понуде трговцима и откупљивачима, ово је прилика да се представе и суграђанима. 

Излагаче је обишао и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, који је истакао да је ово подручје познато по доброј шљиви и разним производима од ове воћке.

- Нажалост, већ годинама у периоду сазријевања шљиве дешавају се разне природне непогоде, а недавно невријеме у Поткозарју направило је велику штету у воћарству - рекао је Ђаковић.

Цијена килограма шљива на овом сајму износи једну КМ, колико кошта и килограм крушака и јабука, а посјетиоцима су понуђене и квалитетне воћне ракије и ликери, те плодови и сокови ароније, малине и купине. Сајам у Приједору биће отворен до 10. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана