Италијани обезбиједили стипендије за 80 ђака из Рогатице

С. М.
Италијани обезбиједили стипендије за 80 ђака из Рогатице

Рогатица - Представници италијанске хуманитарне организације “А.Б.Ц. солидариета е паце-ОНЛУС” уручили су стипендије за 80 ђака рогатичке Основне школе “Свети Сава”.

Ријеч је о ученицима из социјално угрожених породица, породица са четворо и више дјеце, дјеце са посебним потребама, дјеце без једног родитеља и дјеце самохраних мајки, којима ова организација више од 10 година обезбјеђује стипендију, која годишње износи 240 евра.

Представник те организације, чије је сједиште у Риму, Јованка Кнежевић, Србијанка која живи у Италији, сав свој живот посветила је хуманитарном раду, а овај пут посјетила је дјецу из Србије и Српске.

С обзиром на то да се међу дјецом којој у школовању помажу добри људи окупљени у овој организацији и око ње налази и знатан број дјеце из удружења вишечланих породица “Напредак” у Рогатици, предсједник тог удружења Синиша Перковић уприличио је малу свечаност на којој је хуманитарцима из Италије уручена захвалница.

- Захвални смо за несебичну подршку и помоћ при школовању дјеце из удружења - рекао је Перковић, истакавши да им ова подршка добро дође на почетку сваке школске године.

Представници “А.Б.Ц. солидариета е паце-ОНЛУС” посјетили су и Народну библиотеку “Војислав Лубарда”, при којој ради и Одјељење стране литературе, међу којом је 5.000 књига на италијанском језику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана