Инвестицијама зауставити одлазак младих из Приједора

С. Та.
Инвестицијама зауставити одлазак младих из Приједора

Приједор - У Приједору ће у наредном периоду бити реализовано осам или девет инвестиционих програма и у току су преговори са још три или четири инвеститора који би могли доћи и покренути пословање у овом граду.

Рекао је то јуче градоначелник Приједора Миленко Ђаковић отварајући конференцију о међуопштинској сарадњи на привлачењу инвестиција која је окупила око стотину учесника из Словеније, Хрватске, БиХ и Србије.

- Очекујемо значајан развојни циклус путем запошљавања, а свима је важно да смањимо одлазак младих, пошаст која је захватила регију, а чији је узрок непостојање довољно квалитетних радних мјеста - рекао је Ђаковић.

Конференцију организује Агенција за економски развој града Приједора ПРЕДА-ПД као завршницу пројекта “Међуопштинска сарадња Приједора, Козарске Дубице и Градишке на развоју инструмената локалног економског развоја - МОС-ЛЕР” који је дио заједничког програма Европске уније и владе Њемачке “ЕУ ПроЛоцал”.

Учесници конференције током дискусија су указали да је овај програм ЕУ идентификовао два проблема у БиХ - недостатак сарадње између локалних заједница и недостатак сарадње јавног и приватног сектора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана