Инцко: Млади су доказ да се може живјети заједно

Срна
Инцко: Млади су доказ да се може живјети заједно

Сребреница - Високи представник у БиХ Валентин Инцко у сриједу је посјетио учеснике “Сребреница музичког кампа 2018” у чијем раду учествује 150 дјеце из Србије, Хрватске и БиХ.

Инцко је присуствовао извођењу неколико пјесама које су учесници кампа увјежбали припремајући се за заједнички концерт 3. августа у Сребреници. 

“Млади музичари из три земље који су се окупили у Сребреници најбољи су доказ да се може живјети заједно. Свијет би био другачији када би свако свирао неки инструмент или пјевао”, нагласио је Инцко. 

Предсједница аустријске хуманитарне организације “Сељаци помажу сељацима” Дораја Еберле рекла је да је Инцко дошао на позив дјеце, у коју је, како је истакла, неопходно више улагати јер су она будућност и снага за стварање бољих услова за живот. 

Ова аустријска организација шест година у цијелости финансира рад сребреничке “Куће добрих тонова”, која окупља око 350 дјеце из Сребренице, Братунца и Скелана и омогућава им бесплатно музичко образовање, путовања и концерте, а организатор је и овог шестодневног музичког кампа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана