Хуманитарци остварили жељу породици Кнежевић из Челинца: Дјечаци ускоро у својој соби

Милијана Латиновић
Хуманитарци остварили жељу породици Кнежевић из Челинца: Дјечаци ускоро у својој соби

Челинац - Дјечаци Бојан, Бране и Горан Кнежевић из села Торине код Челинца, који са родитељима и баком одрастају у тешким условима, на корак су до остварења највеће жеље, јер ће захваљујући хуманим људима ускоро добити купатило и собу о којој сањају.

Након што је “Глас Српске” у априлу објавио потресну причу о тројици браће који преживљавају у тешким условима, Бањалучанин Милан Савановић окупио је своје пријатеље и све добре људе који су се јавили да помогну, како би овим дјечацима измамили осмијехе на лица. У акцију су се укључили многи, дајући онолико колико могу, од новца,  хране, намјештаја до грађевинског материјала.

Мајка тројице дјечака Зорка Кнежевић каже да њиховој срећи нема краја и да није ни сањала да ће се толико људи јавити да помогне.

- Сви ови добри људи који нам помажу вратили су ми вјеру и наду у боље сутра. Моја дјеца ће коначно имати собу да позову другаре из разреда на рођендан. Њихови осмијеси су и мени највећа радост - казала је Зорка.

Савановић, који је био иницијатор хуманитарне акције, истиче за “Глас Српске” да радови теку по плану и да је добар дио посла већ завршен.

- Кнежевићи су добили ново купатило, уграђујемо нову столарију, собе за дјечаке и баку ће ускоро бити спремне за усељење, а обезбијеђен је материјал како би комплетно средили доњи спрат и урадили фасаду - истакао је Савановић. Његовом ентузијазму и жељи да помогне овој породици нема краја, па већ сада са својом екипом планира да до јесени озидају спрат куће Кнежевићима и да њихова кућа коначно постане топли дом испуњен радошћу.

- Акција и даље траје, сви који желе помоћи су добродошли. Захвалан сам свима који су до сада дали своје несебично учешће и помогли у складу са својим могућностима -  казао је Савановић.

Кнежевићи преживљавају у скромној, неусловној кући. Дјечаци  спавају са родитељима у истој просторији која им је и спаваћа и дневна соба, а купатило немају. Са Кнежевићима станује и Зоркина мајка Роса Тривуновић (73). Преживљавају радећи за дневницу, а било је дана када нису имали ни за кору хљеба. Скромна недовршена кућа, без изолације и фасаде штити их једино да не спавају под ведрим небом.  

Мајстор

Милан Савановић истиче да добрих људи има на све стране, али да је тешко доћи до мајстора, јер су сви заузети и имају већ уговорене послове.

- Било би добро да нам се јави неко ко има машину за машинско малтерисање за неких 45 или 50 квадрата како бисмо брже завршили посао - истакао је Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана