Gradska ulica u Prnjavoru dobija naziv po doktoru Slavku Šušku

Srna
Gradska ulica u Prnjavoru dobija naziv po doktoru Slavku Šušku

Prnjavor - Odbornici Skupštine opštine Prnjavor danas su jednoglasno usvojili odluku da ulica od kružnog toka na ulazu u Prnjavor do hotela “Siti” dobije naziv po doktoru Slavku Šušku, specijalisti ginekologije i akušerstva u prnjavorskom Domu zdravlja, ranije posthumno odlikovanom Poveljom opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine.

Predsjednik Skupštine opštine Željko Simić, koji je uz načelnika opštine Darka Tomaša predlagač ove odluke, izrazio je zadovoljstvo što je prijedlog usvojen jednoglasno i podsjetio da bi odluka trebalo da stupi na snagu za sedam dana.


Simić je naveo da je uz ovu tačku usvojen i zaključak da nadležno opštinsko odjeljenje i skupštinska komisija u roku od šest mjeseci izvrše analizu, predlože izmjene i dopune o sadašnjim nazivima ulica na području ove opštine.

Tokom skupštinske rasprave bilo je prijedloga da naziv Ulica doktora Slavka Šuška nosi dio sadašnje Ulice Laze Lazarevića, u kojoj je doktor živio i koja se nalazi pored Doma zdravlja, ali je prevagnula činjenica da promjena naziva ulice u dijelu grada kako je danas odlučeno privrednim subjektima iziskuje manje troškove izmjene upisa u sudski registar, dok bi građani zbog promjene naziva ulice morali mijenjati lične dokumente.

Izneseno je i obrazloženje da je Regulacionim planom predviđeno da se u dogledno vrijeme mijenja sadašnji izgled ove ulice kako bi dobila mnogo ljepši izgled.

Šef kluba odbornika opozicionog SDS-a Slaviša Jenjić naveo je da je ova stranka predlagala da pod tim nazivom bude jedna od ulica koje se nalaze pored Doma zdravlja.

“Smatrali smo da bi to bilo korektnije i prikladnije, ali nakon obrazloženja predlagača podržali smo taj prijedlog. Mi smo i za to da dio ulica oko Doma zdravlja nose nazive po imenima doktora koji su obilježili neko vrijeme, pa i da Dom zdravlja dobije naziv po doktoru Šušku”, rekao je Jenjić.

On je dodao i da je SDS, u skladu sa poslovnikom, danas uputio u skupštinsku proceduru prijedlog da se sjednice Skupštine opštine zbog transparentnosti uživo prenose putem besplatnih “Jutjub” kanala, ali da to nije dobilo podršku skupštinske većine.

Na današnjoj sjednici, posljednjoj pred ljetnju pauzu, pred odbornicima je bilo 14 tačaka dnevnog reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana