Градска улица у Прњавору добија назив по доктору Славку Шушку

Срна
Градска улица у Прњавору добија назив по доктору Славку Шушку

Прњавор - Одборници Скупштине општине Прњавор данас су једногласно усвојили одлуку да улица од кружног тока на улазу у Прњавор до хотела “Сити” добије назив по доктору Славку Шушку, специјалисти гинекологије и акушерства у прњаворском Дому здравља, раније постхумно одликованом Повељом општине Прњавор са златним грбом општине.

Предсједник Скупштине општине Жељко Симић, који је уз начелника општине Дарка Томаша предлагач ове одлуке, изразио је задовољство што је приједлог усвојен једногласно и подсјетио да би одлука требало да ступи на снагу за седам дана.


Симић је навео да је уз ову тачку усвојен и закључак да надлежно општинско одјељење и скупштинска комисија у року од шест мјесеци изврше анализу, предложе измјене и допуне о садашњим називима улица на подручју ове општине.

Током скупштинске расправе било је приједлога да назив Улица доктора Славка Шушка носи дио садашње Улице Лазе Лазаревића, у којој је доктор живио и која се налази поред Дома здравља, али је превагнула чињеница да промјена назива улице у дијелу града како је данас одлучено привредним субјектима изискује мање трошкове измјене уписа у судски регистар, док би грађани због промјене назива улице морали мијењати личне документе.

Изнесено је и образложење да је Регулационим планом предвиђено да се у догледно вријеме мијења садашњи изглед ове улице како би добила много љепши изглед.

Шеф клуба одборника опозиционог СДС-а Славиша Јењић навео је да је ова странка предлагала да под тим називом буде једна од улица које се налазе поред Дома здравља.

“Сматрали смо да би то било коректније и прикладније, али након образложења предлагача подржали смо тај приједлог. Ми смо и за то да дио улица око Дома здравља носе називе по именима доктора који су обиљежили неко вријеме, па и да Дом здравља добије назив по доктору Шушку”, рекао је Јењић.

Он је додао и да је СДС, у складу са пословником, данас упутио у скупштинску процедуру приједлог да се сједнице Скупштине општине због транспарентности уживо преносе путем бесплатних “Јутјуб” канала, али да то није добило подршку скупштинске већине.

На данашњој сједници, посљедњој пред љетњу паузу, пред одборницима је било 14 тачака дневног реда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана