Град Источно Сарајево донирао дефибрилатор Дому здравља на Сокоцу

Срна
Град Источно Сарајево донирао дефибрилатор Дому здравља на Сокоцу

Соколац - Дому здравља “Др Љубомир Ћеранић” на Сокоцу данас је уручен медицински апарат - дефибрилатор који је донирао град Источно Сарајево. Директор Дома здравља Адријана Станар рекла је Срни да су овај апарат добили домови здравља на Сокоцу, Палама, Трново и амбуланта на Хреши, а Болница “Србија” у Источном Сарајеву преносиви дефибрилатор и холтер притиска, те да је укупна вриједност донације 70.000 КМ.

Она је навела да је ово веома значајна донација за здравствене установе Сарајевско-романијске регије.

“Медицински апарат које је добио наш Дома здравља неопходан је за збрињавање витално угрожених пацијената, првенствено код срчаног застоја који се може догодити из више разлога, а најчешћи јесте актуни инфаркт миокарда”, навела је Станарова.

Она је истакла да је овај апарат портабилан, што значи да, уз помоћ њега, љекар може током транспорта да надзире стање пацијента.

“Овај апарат ће нам пуно значити. Омогућиће да на најбезбједнији начин транспортујемо пацијенте до регионалне Болнице жСрбијаж у Источном Сарајеву”, навела је Станарова.

Она је подсјетила да је соколачком Дому здравља прије четири године руководство општине Соколац, на челу са начелником Милованом Бјелицом, донирало три вриједна медицинска апарата, међу којима и један стационарни дефибрилатор за Службу хитне медицинске помоћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана