Фочаци незадовољни стањем у шумарству

Р. Ђ.
Фочаци незадовољни стањем у шумарству

Фоча - Фоча је једна од општина у Српској која је незадовољна приједлогом измјене закона о шумама којим се смањује стопа од 10 одсто као накнада коју ЈП “Шуме РС” издвајају локалним заједницама и неће подржати те измјене, истакнуто је на јучерашњем састанку представника локалне управе са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Борисом Пашалићем.

Иако се Фоча може похвалити да на својој територији има једно од најуспјешнијих шумских газдинстава, ШГ “Маглић”, у локалној управи нису задовољни стањем у тој области, о чему су упознали министра.

- Незадовољни смо критеријумима о расподјели дрвних сортимената у области шумарства, као и непоштовањем одредбе о забрани извоза трупаца - рекао је начелник општине Радисав Машић.

Директор ШГ “Маглић” Фоча Споменко Стојановић истакао је проблеме са начином организовања предузећа и превеликом централизацијом.

Пашалић је нагласио да је Влада РС опредијељена за отклањање недостатака у пословању.

- Свјесни смо да у ЈП “Шуме РС” имамо проблема, али смо опредијељени да се с њима треба суочити и покушати их ријешити - рекао је Пашалић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана