Ергела “Вучијак” наставиће да обавља своју дјелатност

Срна
Ергела “Вучијак” наставиће да обавља своју дјелатност

Бањалука - Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске саопштило је да нису тачне информације појединих медија о гашењу прњаворске ергеле “Вучијак”, наводећи да ће ова јавна установа наставити да обавља дјелатност узгоја коња липицанера.

“У том смислу се ништа није промијенило, нити је жпочела ликвидација ергеле Вучијакж, као што је истакнуто у насловима и извјештајима медија”, наглашавају из Министарства.

Из Министарства истичу да је тачно да је Окружни привредни суд Бањалука 20. децембра отворио ликвидациони поступак, али над правним субјектом - Акционарским друштвом “Вучијак” Прњавор, што, како наводе, не значи да ће доћи до гашења и ликвидације ергеле.

Одлуком Владе Републике Српске о оснивању Јавне установе Ергела “Вучијак” дефинисано је да ће ергела након спроведеног поступка ликвидације Акционарског друштва “Вучијак” наставити да обавља дјелатност на имовини овог акционарског друштва.

“Одлуком Владе Јавна установа Ергела жВучијакж је основана с циљем старања и очувања генетског потенцијала липицанерске расе коња. Посебно истичемо да се на овај начин коначно рјешава питање власништва над имовином ергеле са којом ће од сада управљати Јавна установа Ергела жВучијакж, што је и био циљ Владе”, закључују у ресорном министарству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана