Елек­тро­ци­кли ола­кша­ва­ју по­сао ули­чним чис­та­чи­ма у Градишкој

М. В.
Елек­тро­ци­кли ола­кша­ва­ју по­сао ули­чним чис­та­чи­ма у Градишкој

Гра­ди­шка - Ко­му­нал­но пре­ду­зе­ће "Град­ска чис­то­ћа" Гра­ди­шка ове го­ди­не на­ба­ви­ло је но­ву ме­ха­ни­за­ци­ју ври­је­дну ми­ли­он КМ по­мо­ћу ко­је пла­ни­ра да по­ди­гне ква­ли­тет и про­ши­ри обим ко­му­нал­них услу­га.

Ди­ре­ктор "Град­ске чис­то­ће" Гра­ди­шка Жељко Бил­би­ја је ис­та­као да је при­је го­ди­ну и по про­сје­чна ста­рост во­зног пар­ка тог пре­ду­зе­ћа би­ла 20 го­ди­на, те да је би­ло не­оп­хо­дно на­ба­ви­ти но­ва во­зи­ла и опре­му, јер је по­ве­ћа­на ко­ли­чи­на одво­за ко­му­нал­ног отпа­да и про­ши­ре­на дје­ла­тност пре­ду­зе­ћа.

- На­ба­ви­ли смо во­зи­ла ко­ја мо­же­мо ко­рис­ти­ти то­ком чи­та­ве го­ди­не, на ко­ја мо­же­мо пос­та­ви­ти прикљу­чке за уре­ђење зе­ле­них по­врши­на и ко­ја зи­ми мо­гу да слу­же за чиш­ћење сни­је­га и по­си­пање со­ли по ули­ца­ма - ре­као је Бил­би­ја.

Во­зи­ла, ме­ха­ни­за­ци­ја и опре­ма на­бављени су нов­цем оп­шти­не и пре­ду­зе­ћа, а за на­бав­ку ре­ци­кла­жног дво­ри­шта Фонд за за­шти­ту жи­во­тне сре­ди­не РС до­ни­рао је 60.000 КМ.

Бил­би­ја је до­дао да су на­бављена два елек­тро­ци­кла у ври­је­днос­ти 16.000 КМ, ко­ја ће убрза­ти и ола­кша­ти по­сао чис­та­чи­ма ули­ца, као и мул­ти­фун­кци­онал­на ма­ши­на за ко­шење пар­ко­ва и чиш­ћење сни­је­га на тро­то­ари­ма. Елек­три­чни би­ци­кли сти­гли су из Дан­ске. У задњем ди­је­лу има­ју ба­те­ри­ју, ко­ја се сва­ко­дне­вно пу­ни, а без ба­те­ри­је се мо­гу ко­рис­ти­ти као оби­чни би­ци­кли.

- Ова­ко је мно­го ла­кше и брже не­го кад смо ву­кли кан­те. Ови брзи би­ци­кли мно­го су нам ола­кша­ли по­сао и са­да мо­же­мо ве­ома брзо сти­ћи са је­дног на дру­ги крај гра­да - ре­као је ра­дник "Град­ске чис­то­ће" Пре­драг То­пић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана