Ekološka inspekcija u Prijedoru: Zatrpani otpadnim gumama za koje nema rješenja

Srna
Ekološka inspekcija u Prijedoru: Zatrpani otpadnim gumama za koje nema rješenja

Prijedor - Ekološka inspekcija grada Prijedora kontrolom vulkanizera i privrednih društava, koja kao sredstva rada koriste tešku mehanizaciju, obuhvatila je 15 pravnih lica kod kojih je zatečeno i privremeno deponovano 3.960 otpadnih guma.

- Registrovani servisi i društva koja obavljaju đelatnost teškog transporta zatrpani su otpadnim gumama. Jednoglasni su da je odlaganje starih guma veliki problem, jer ih komunalno preduzeće ne prihvata, kao ni operateri sa dozvolom, jer su ograničeni kapacitetom - navedeno je u informaciji ekološke inspekcije dostavljenoj Forumu za bezbjednost zajednice grada Prijedora koji je ovo pitanje i pokrenuo.

Preduzeće “Komunalne usluge” Prijedor posjeduje dozvolu za sakupljanje i transport otpadnih guma, ali ne i za skladištenje i tretman, a Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS dostavilo je spisak 25 pravnih lica koja upravljaju ovom vrstom otpada, ali su ona ili prestala obavljati tu đelatnost ili su ograničena kapacitetom, te niko od njih nije mogao preuzeti otpadne gume.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana