Два нова одборника у бијељинском парламенту

Љ. А.
Два нова одборника у бијељинском парламенту

Бијељина - У Скупштини града Бијељине биће промијењена најмање два одборника који су на протеклим изборима освојили мандате у Народној скупштини РС, рекао је јуче предсједник локалног парламента Славиша Марковић, послије међустраначког састанка одржаног у вези са договором за сљедећу сједницу локалног парламента.

Према његовим ријечима, посланичке мандате освојили су досадашњи одборник СНСД-а Недељко Ћорић и одборник СДС-а Дарко Митрић.

- Одборнике који одлазе у Народну скупштину у градском парламенту мијењаће сљедећи са листе страначких кандидата на локалним изборима 2014. године. У СНСД-у је то Александар Ђурђевић, а у СДС-у Ивана Петричевић, чиме ће овај парламент имати двије жене међу 31 одборником - рекао је Марковић. Замјена ће бити и на челу градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине. Начелник овог одјељења Томица Стојановић биће убудуће народни посланик. Марковић је навео да би због унапређења у Бијељини могло бити и више замјена у одборничким клупама након потпуног формирања републичке власти.

"Мала школа"

Зграда некадашње подручне петоразредне школе у Рачанској улици, познатија као "Мала школа", у Бијељини биће продата на лицитацији, најавио је Славиша Марковић.

Он је рекао да ће, према процјени вјештака, почетна цијена бити 600.000 КМ. Ријеч је о двије парцеле. Зграда некадашње подручне петоразредне школе потпуно је девастирана, а након вишегодишње градње, 350 ученика од ове је године у новоизграђеној школи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана