Дуго жељени посао за слијепу самохрану мајку Милијану Крсмановић

РТРС
Дуго жељени посао за слијепу самохрану мајку Милијану Крсмановић

Бијељина - Слијепа тридесетседмогодишња Милијана Крсмановић, самохрана мајка троје дјеце, добила је дуго жељени посао. На Хируршком одјељењу Опште болнице ''Свети Врачеви'' у Бијељини ради као физиотерапеут - техничар.

Коначно има прилику да живи од свог рада и обезбиједи егзистенцију својој породици.

Њена животна битка почела је прије осам година, када је изгубила вид.

Кроз пројекат “Жива библиотека” Хелсиншког парламента обишла је цијелу БиХ и хиљадама младих људи испричала своју животну драму.

Двије и по године обијала је врата разних предузећа, установа и институција тражећи основно људско право - право на рад.

Од јуче је за њу почело ново животно поглавље - више не живи у тами, већ пуним плућима.

“Откада радим, живот ми је као из маште. Послије толико борбе, ишчекивања, труда, да дођем на ову позицију. Коначно сам срећна жена”, задовољно прича Милијана Крсмановић, самохрана мајка троје дјеце.

Милијана се брзо снашла у новом простору, гдје је затекла и неке старе пацијенте из Бање Дворови гдје је раније волонтирала.

Њен осмијех мелем је за душу болеснима. Задивљени су њеним вјештим покретима и ведрим духом.

Неустрашива Милијана са осмијехом долази и одлази с посла. Како и не би. Сада ће осим дјечијег додатка имати и плату која је већ унапријед потрошена – да обрадује дјецу, два основца и средњошколку.

Милијана је са радним мјестом добила и сугурност јер неће зависити од помоћи других.

Са свега седам одсто вида има јасну визију. Њен животни мото је ''идемо даље''. Учиће и усавршаваће се у свом послу - раној постоперативној рехабилитацији.

“Желим да мој примјер буде показатељ да се упорношћу, радом и трудом може успјети и да тај хендикеп није крај свијета, него нешто с чим почињемо другачије да живимо”, поручује Мирјана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана