Дрвар ће добити центар за социјалну заштиту

Срна
Дрвар ће добити центар за социјалну заштиту

Дрвар - Договори о успостављању центра за социјалну заштиту почели су данас у Дрвару, који је, уз Босанско Грахово, једина општина у Ливањском кантону која нема ову установу, рекла је Срни вршилац дужности начелника дрварске општине Душица Рунић.

“Центар за социјалну заштиту у Дрвару је изузетно потребан, с обзиром на структуру становништва, изражену незапосленост, велики број старих и болесних који су у стању социјалне потребе”, нагласила је Рунићева и додала да проблеме социјалне заштите тренутно рјешава Општинска управа у оквиру својих служби.

Она је навела да се о отварању центра за социјалну заштиту у Дрвару разговара са представницима Министарства рада, здравља, социјалне заштите и избјеглих Ливањског кантона и ОЕБС-а.

Према њеним ријечима, општина је планирала иницијална средства у буџету за отварање ове установе, а планира и простор у којој ће бити смјештена.

Рунићева је истакла да ће кантонално Министарство рада, здравља, социјалне заштите и избјеглих бити носилац пројекта за израду социјалне карте, која је основ за доношење разних одлука и категоризацију особа у стању социјалне потребе.

Она је напоменула да у Дрвару, гдје живи нешто више од 7.000 становника, функционише само примарна здравствена заштина, Дом здравља који ради у изузетно тешким условима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана