Дом културе у Невесињу до септембра у новом сјају

Срна
Дом културе у Невесињу до септембра у новом сјају

Невесиње - Реконструкција невесињског Дома културе је почела, а финансира се од донације од 150.000 евра, коју је приликом посјете Херцеговини обећао предсједник Србије Александар Вучић, изјавио је начелник те општине Миленко Авдаловић.

Он је казао да је новац већ оперативан и да се прије десетак дана ушло у пројекат реконструкције и доградње анекса Дома културе, тако да ће, осим кино-сале, објекат имати помоћне просторије, гардеробу за глумце, аперитив бар, те нови улаз са градског трга.

- У реконструкцију Дома културе, поред ових 300.000 КМ од Владе Србије, уложићемо и 200.000 КМ које је обезбиједила Влада Републике Српске, тако да ће грађани Невесиња имати репрезентативан објекат и мислим да ће радови бити завршени до септембра - истакао је Авдаловић.

Он је додао да је намјера да на отварање Дома културе буде позвано руководство Републике Српске и Републике Србије, те да се захвали предсједнику Србије и Влади Србије, која је испунила обећање, јер је ово једна од највећих донација која је стигла у Невесиње, а из Србије сигурно највећа.

Авдаловић је најавио да ће наредне године у реконструисаном Дому културе бити одржана свечана академија и низ догађаја поводом обиљежавања 800 година помињања града Невесиња и 800 година Захумско-херцеговачке епархије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана