Додик: Модрича примјер рјешавања инфраструктурних проблема

Срна
Додик: Модрича примјер рјешавања инфраструктурних проблема

Модрича - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да локална власт Модриче на челу са начелником Младеном Крекићем годинама успјешно рјешава локалне и остале инфраструктурне проблеме, те изразио захвалност што се ова општина укључила у рјешавање имовинско-правних питања у пројекту изградње ауто-пута од Добоја, Брчко дистрикта до Бијељине.

“То је велики инфраструктурни пројекат који ће знатно побољшати комуникационе способности становништва на овом простору и захвални смо општини што се рјешавањем имовинско-правних питања укључила у овај пројекат”, рекао је новинарима Додик након састанка са начелником Модриче и његовим сарадницима.


Додик је подсјетио да су потписани неки аранжмани о реализацији пројекта који је жеља Републике Српске, а то је изградња ауто-пута од Добоја, преко Јоховца и Модриче, Брчког до Бијељине и Дрине, истакавши да се дуго година о томе прича, те да се сада може рећи да је оквирни рок да се то уради око пет до шест година.

Предсједник Српске је нагласио да Брчко дистрикт гради обилазницу која ће бити спојена на овај ауто-пут, јер је то стратешки комуникациони правац који се гради од Бањалуке, преко Добоја, Модриче, Брчког, Бијељине до Дрине, те да ће заједно са Србијом бити грађен дио ауто-пута од Дрине до границе са Брчко дистриктом.

Додик је подсјетио да је са партнерима договорено да се гради ауто-пут ангажовањем средстава, прије свега, кинеских банака и да у том погледу вјерује да ће се одржати динамика послова. “Ово је један до важних пројеката које смо планирали и сваки пут у Модричи причамо о томе”, каже Додик.

Према његовим ријечима, важно питање је шта је учињено у систему заштите од великих вода, јер је Модрича била изложена поплавама и штети. “Информисан сам да систем заштите од поплава функционише, а наравно никада се не може бити сигуран од непогоде каква је била 2014. године”, рекао је предсједник Српске.

Додик је додао да вјерује у руководство Модриче на челу са Крекићем.

“Модрича је интегрисана у Републику Српску на најбољи начин и они који ће покушати у изборној кампањи да умање резултате не могу да склоне све што су Крекић и његова екипа оставили иза себе”, нагласио је Додик и додао да многи пројекти који су заједно са Владом Српске урађени говоре о томе да је ријеч о успјешној локалној управи.

Начелник општине Младен Крекић рекао је да је предсједника Додика упознао о пројектима који ће се реализовати средствима које је у износу од 1.000.000 КМ Модричи додијелила Влада Републике Српске. “Највећи дио средстава биће уложен у изградњу инфраструктуре на простору цијеле општине”, појаснио је Крекић.

Он је нагласио да ће се на излазу из града изградити кружни ток на укрштању регионалних путева Модрича-Добој и Модрича-Оџак.

Крекић је истакао да ће значајна средства бити уложена и у асфалтирање улица у новим избјегличким насељима, а план је и да се до краја године на простору општине реализује више од 100 малих и крупних пројеката, које ће финансирати Влада Српске, општина средствима локалног буџета, други донатори и становници Модриче.

Састанку у згради општине присуствовао је посланик у Народној скупштини Српске Бојан Видић, те Миладин Драгичевић, савјетник предсједника Српске за обнову, реконструкцију и одрживи повратак расељених и избјеглих лица и односе са невладиним сектром и вјерским заједницама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана