Додијељене награде у Приједору: Производња играчака најбоља пословна идеја

С. Та.
Додијељене награде у Приједору: Производња играчака најбоља пословна идеја

Приједор - Награду за најбољу пословну идеју у оквиру пилот програма “Алцелератор” добила је креативна радионица “ИН идеја”, а њихов план је производња дрвених дидактичких играчака.

Пројекат спроводи Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, у сарадњи са Агенцијом за економски развој града ПРЕДА-ПД, а најбоља пословна идеја изабрана је у петак.

За тим из награђене радионице овакви пројекти су од непроцјењивог значаја, јер добијају пријеко потребна знања, али и финансијску подршку потребну за развој пословне идеје.

- Предавања су била квалитетна, као и предавачи. Усвојили смо многа знања и трудили се да максимално искористимо све пружене информације да бисмо се посветили развоју наше пословне идеје - каже Мирјана Петош из “ИН идеје”.

Најбољи пројекат добио је и новчану награду у износу од 3.000 КМ, а уз остала три, и могућност инкубације у посебно опремљеном простору Агенције за економски развој града ПРЕДА-ПД. Кроз пилот програм прошло је девет пословних идеја, од 15 колико се пријавило на јавни позив. Полазници су у два мјесеца прошли кроз интензивну обуку.

- Задовољни смо постигнутим резултатима и очекујемо да ће овакав вид подршке постати константа у Републици Српској - рекла је руководилац Одјељења за стратешко планирање развоја малих и средњих предузећа у Републичкој агенцији за мала и средња предузећа Марица Берић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана