Ђокић у Требињу: Херцеговина ће дати барем једног народног посланика социјалиста

nezavisne.com
Ђокић у Требињу: Херцеговина ће дати барем једног народног посланика социјалиста

Требиње - Социјалистичка партија РС у Херцеговини на предстојећим изборима може освојити најмање један посланички мандат у Народној Скупштини РС, али ће дати и велики број гласова за Парламентарну скупштину БиХ, док на републичком плану очекују и до 100.000 гласова на предстојећим изборима.

Ово је закључено након посјете предсједника СП РС Петра Ђокића Градском одбору Требиње, који је овом приликом истакао да су ово аргументи са терена, према којим грађани Републике Српске у Социјалистима препознају једну дозу сигурности која им треба и у коју вјерују.

Он је након сједнице Градског одбора Социјалистичке партије Требиње, гдје се са члановима договаро око изборних активности, истакао да је потпуно увјерен да толике капацитете Херцеговина има, али да још нису договорени кандидати странке по изборним јединицама, те да о томе није захвално говорити ни у Требињу, прије него се договоре у Градском одбору.

“Ја не желим својим ставом прејудицирати одлуке одбора, али засигурно знам да ће тај посао бити окончан до краја јуна у свим одборима, па и за подручје Требиња, гдје има јако много квалитетних кадрова, оних људи који су овдје постали препознатљиви и које добро знају грађани Требиња који ће моћи да изаберу најбоље”, казао је Ђокић.

Каже да, с обзиром да је Социјалистичка партија РС политички субјект који из године у годину и бројчано и по квалитету кадрова јача, реално очекивати повећање броја гласача, и у Републици Српској и у Херцеговини.

“Херцеговачки Социјалисти су апсолутно спремни за предстојеће изборе, што говорим са великим покрићем, јер знам са којим капацитетима располажемо и колики труд улажемо, како бисмо доказали да иза наших прича стоје дјела, а што су наши све бројнији чланови и сумпатизери препознавали у протеклих 25 година, колико постојимо”, казао је предсједник Градског одбора СП Требиње Рајко Ћапин, потврдивши Ђокићево мишљење да ће Херцеговина на предстојећим изборима дати барем једном посланика у Народној скупштини РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана