Djevojčica iz Kneževa sa anđeoskim glasom očarala publiku

Anita Janković-Rečević
Djevojčica iz Kneževa sa anđeoskim glasom očarala publiku

Banjaluka - Savršenim glasom i anđeoskim licem talentovana djevojčica iz Kneževa, Vanja Knežević osam mjeseci je uporno razoružavala žiri popularnog muzičkog šoua “Neki novi klinci”, a u petak je meastralnim nastupom “kupila” i publiku koja ju je svojim glasovima podigla na pobjedničko postolje.

Mala heroina iz Kneževa tokom trajanja treće sezona ovog popularnog takmičenja, iz kruga u krug je bila sve bolja, a vrhunsko pjevačko umijeće pokazala je u finalu izvodeći čuvenu pjesmu Vesne Zmijanac “Ne kunite crne oči” koja joj je donijela pobjedu i izazvala suze radosnice. 

- Još sam pod utiscima. Bilo je prelijepo čuti svoje ime tokom proglašenja pobjednika i te čarobne večeri sam bila najsrećnija osoba na planeti. Hvala publici što je pomogla da dosanjam svoj san. Maštala sam o finalu, a pobjednički status je dar od Bog - rekla je petnaestogodišnja djevojčica.

Učenica prvog razreda Medicinske škole učešće u takmičenju “Neki novi klinci” opisuje nevjerovatnim iskustvom uz koje stoje samo superlativi.

- Nastupi u ovom šou su mi donijeli nova iskustva i prijatelje. Ovakva pobjeda se dešava samo jednom u životu, ali se pamti do smrti. Uskoro bi trebalo da snimim i pjesmu ali ne znam još mnogo o tome - priča Vanja i dodaje da su pripreme za nastupe iziskivale mnogo rada, truda i sredstava ali da se na kraju sve isplatilo.

Već u prvom krugu takmičenja izdvojila se kao favorit izvođenjem pjesme “Jelen” Slađe Alegro po kojoj je postala prepoznatljiva. 

- Kada sam na prvom nastupu otpjevala tu pjesmu mnogi su odmah rekli da mi je mjesto u finalu. Slađin stil pjevanja mi “leži” jer ima veoma emotivan glas, baš kako volim - kaže Kneževićeva. Ljubav prema muzici, gaji otkada zna za sebe, a prve stihove otpjevala je kada su joj bile tri godine.

- Baka je prepoznala moj talent za pjevanje i uvijek se trudila da me podstiče da napredujem. Prošle godine sam se upisala u banjalučku muzičku školu “Opus conmusica” a profesorica Ivona Šari me spremala za nastupe na takmičenju. Usputno sviram i klavir - priča Vanja.

Omiljeni izvođač joj je pokojni Toše Proeski, a u moru pjevačica koje obožava izdvaja Mariju Šerifović. Vanja pjeva sve žanrove, a najviše se pronalazi u pop baladama, koje diraju u dušu publike i izvođača.

- Tokom takmičenja sam dobila nekoliko poziva da se priključim bendovima ali sam ih odbila jer smatram da sam još mlada i da je rano za nastupe. Kada odem na proslave uvijek uzmem mikrofon i otpjevam nekoliko pjesmama ali ne razmišljam još o ozbiljnom radu - navela je ona.

Ne krije da bi u budućnosti voljela da se bavi muzikom, ali smatra da će medicina biti njeno primarno zanimanje. Priča da su joj porodica i drugovi neizmjerna podrška.

  • Moji roditelji i prijatelji su oduševljeni pobjedom. Od prvog kruga su bili uz mene i bodrili me, a kada su čili da sam pobijedila vrištali su od sreće. To mi je mnogo značilo i hvala im svima - rekla je Kneževićeva.

Doček

Predstavnici omladinske organizacije “Mak” uz podršku načelnika Kneževa pripremili su doček Vanji Knežević kako bi joj ukazali čast zbog pobjede.

- Plan je da se okupimo u bioskopskoj sali i transparentima dočekamo našu pobjednicu. Pripremili smo i program u sklopu kojeg ćemo puštati njene nastupe iz kruga u krug a vjerujemo da će nam i ona otpjevati nekoliko pjesama. Njena pobjeda nam mnogo znači i ovim dočekom želimo da joj pokažemo da je volimo i da podržavamo njen talenat - rekla je Dijana Milisavić iz “Maka”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana