Đake iz Sitneša poslije raspusta čeka opremljena sala

Dejan Jovičić
Đake iz Sitneša poslije raspusta čeka opremljena sala

Srbac - Osnovna škola “Vuk Karadžić” iz Sitneša kod Srpca opremiće svoju fiskulturnu salu tokom zimskog raspusta uz finansijsku pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i drugih donatora.

Resorno ministarstvo odobrilo im je 1.500 KM u okviru konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata i aktivnosti u oblasti podrške porodici koji je bio raspisan početkom septembra.

- Kandidovali smo projekat “Sportom protiv poroka današnjice za srećnu porodicu” kako bismo nabavili sprave i rekvizite koji će poboljšati nastavu fizičkog vaspitanja. Od odobrenog novca nabavićemo švedske ljestve, košarkaške i odbojkaške lopte i strunjače za fiskulturnu salu u Sitnešima, dok će stići i jedan broj vijača i obručeva, kako za centralnu, tako i područne škole - rekla je direktorica škole Vesna Savić.

Pomoć će stići i od donatora koji su pozvani na humanitarnu priredbu u Omladinskom domu u Sitnešima 27. decembra. Na manifestaciji će nastupiti brojne školske sekcije, a prihod koji bude prikupljen od prodaje ulaznica i donacija biće takođe usmjeren za opremanje fiskulturne sale, kao i nabavku ulaznih vrata u područnoj školi u Ćukalima.

- Ova priredba je već postala tradicionalna u našoj školi jer je organizujemo svake godine, ali različitim povodom, kako bismo pomogli opremanje naših škola. Ujedno gradimo zdrav duh u zdravom tijelu, što je moto naše manifestacije. Da bismo imali zdravu porodicu, moramo prije svega imati zdravo dijete, koje će što manje vremena provoditi na ulici, a što više se baviti sportom i rekreacijom - rekla je Savićeva.

Ona je uputila veliku zahvalnost Kabinetu predsjednika Republike Srpske koji je nedavno donirao 20.000 KM za sanaciju krova i nabavku nove stolarije za područnu školu u Gornjim Srđevićima.

- Dolaskom hladnijih dana osjeti se koliko je ova pomoć bila značajna jer krov više ne prokišnjava, a zamijenjene su opasne salonit ploče koje su ugrožavale zdravlje djece i učitelja. Prostorije su takođe mnogo toplije zbog kvalitetnije izolacije, tako da su u toj školi stvoreni odlični uslovi za odvijanje nastave - istakla je Savićeva.

Odobren 51 projekat

Projekat opremanja fiskulturne sale u Sitnešima jedan je od ukupno 51 projekta koje je odobrilo resorno ministarstvo. Riječ je o projektima u okviru konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata i aktivnosti u oblasti podrške porodici, za šta je izdvojeno 72.500 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana