Ђаке из Ситнеша послије распуста чека опремљена сала

Дејан Јовичић
Ђаке из Ситнеша послије распуста чека опремљена сала

Србац - Основна школа “Вук Караџић” из Ситнеша код Српца опремиће своју фискултурну салу током зимског распуста уз финансијску помоћ Министарства породице, омладине и спорта РС и других донатора.

Ресорно министарство одобрило им је 1.500 КМ у оквиру конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката и активности у области подршке породици који је био расписан почетком септембра.

- Кандидовали смо пројекат “Спортом против порока данашњице за срећну породицу” како бисмо набавили справе и реквизите који ће побољшати наставу физичког васпитања. Од одобреног новца набавићемо шведске љестве, кошаркашке и одбојкашке лопте и струњаче за фискултурну салу у Ситнешима, док ће стићи и један број вијача и обручева, како за централну, тако и подручне школе - рекла је директорица школе Весна Савић.

Помоћ ће стићи и од донатора који су позвани на хуманитарну приредбу у Омладинском дому у Ситнешима 27. децембра. На манифестацији ће наступити бројне школске секције, а приход који буде прикупљен од продаје улазница и донација биће такође усмјерен за опремање фискултурне сале, као и набавку улазних врата у подручној школи у Ћукалима.

- Ова приредба је већ постала традиционална у нашој школи јер је организујемо сваке године, али различитим поводом, како бисмо помогли опремање наших школа. Уједно градимо здрав дух у здравом тијелу, што је мото наше манифестације. Да бисмо имали здраву породицу, морамо прије свега имати здраво дијете, које ће што мање времена проводити на улици, а што више се бавити спортом и рекреацијом - рекла је Савићева.

Она је упутила велику захвалност Кабинету предсједника Републике Српске који је недавно донирао 20.000 КМ за санацију крова и набавку нове столарије за подручну школу у Горњим Срђевићима.

- Доласком хладнијих дана осјети се колико је ова помоћ била значајна јер кров више не прокишњава, а замијењене су опасне салонит плоче које су угрожавале здравље дјеце и учитеља. Просторије су такође много топлије због квалитетније изолације, тако да су у тој школи створени одлични услови за одвијање наставе - истакла је Савићева.

Одобрен 51 пројекат

Пројекат опремања фискултурне сале у Ситнешима један је од укупно 51 пројекта које је одобрило ресорно министарство. Ријеч је о пројектима у оквиру конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката и активности у области подршке породици, за шта је издвојено 72.500 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана